Къде в София ни очаква изискана храна?

Морски ресторанти: Къде в София ни очаква изискана храна?

Освен на свежия и чист въздух и прекрасната природа, в полите на Витоша можем да се насладим и на отличен планински ресторант в София, който е отделен от градския шум, суматоха и забързано ежедневие. Тук времето сякаш е спряло и човек може да отмори сред спокойствието и уюта на планината, наслаждавайки се на вкусната храна. Къде можем да намерим такива ресторанти в София? Нека разгледаме по-подробно.

Ресторант в София, който трябва да посетите, ако обичате природата

На ул. „Кумата“ 75 Г се намира ресторант Cinecitta, който предлага пиршество за всичките ви сетива в италиански стил. Отвън има спокойна градина с чудесна панорама към града, а докато наблюдавате града от птици поглед, можете да се наслаждавате на петстепенното дегустационно меню. Това определено е преживяване, което няма как да забравите скоро и които ще ви притегля отново и отново на това място.

Il Rustico се намира на ул. „Нарцис“ 58 и предлага вкусна и здравословна италианска храна. Много хора предпочитат да отседнат в тази уютна къща за обяд или да прекарат вечерта в среща с приятели.

Не случайно ресторантът на ул. „Иваница Данчев“ 27 е наречен Perfetto. Това е самото съвършенство, съчетаващо изискана обстановка, висококачествено обслужване и вкусна храна. Сред заведенията в кв. Бояна, това е най-посещаваното и предпочитаното.

На ул. „Проф. Н. Державин“ 2 се намира ресторант със смешното име „Ресторант Бор и Бар Шишарка“, но това име не е подбрано случайно. То намеква разположението на ресторанта: при самия вход на парк „Витоша“. Това е място, където на преживеете истински кулинарен празник, а прекрасната градина служи за прохладна отмора в знойните летни дни. Още нещо, влизате в заведението като гост, си тръгвате като приятел – дотолкова отлично е обслужването в този ресторант в София.

В уютната атмосфера на Olive’Sea Restaurant, ще се насладите на качествени питиета и вкусни деликатеси. Ресторантът се намира в Оливс Сити Бизнес Хотел в подножието на Витоша между двата основни бизнес комплекса – Бизнес Парк София и Световния търговски център Интерпред. С прекрасна градина и меню от средиземноморски специалитети, това е идеалното място за отдих след дългия ден.

В кв. Драгалевци, в самия парк Витоша се намира един съвременен и привличащ чуждестранни туристи ресторант „Воденицата“. И тук името си има своята история – ресторантът е построен върху стара воденица, а околната красота на природата бива допълнена от дърво и зидария. Тук освен на прекрасната храна ще можете да се насладите на автентични български ритуали и фолклор, на народни песни и танци, изпълнение под звуците на жива музика, както и на незабравима нестинарска програма.