Магазин за месо в град София

Магазин за месо в София: Нова тенденция в саламите

В България все повече стават потребителите, които внимават за качеството на месото, което попада на масата им. Все повече стават хората, които биха дали повече пари за качествен български салам, отколкото да предпочетат най-евтините деликатеси, за да спестят някой лев. По този начин в магазините за месо се наблюдава отлив от малотрайните и евтини колбаси.

Причината за това е по-голямата информираност на потребителите, които вече знаят как правилно да разчитат етикетите и съдържанието в храните. Това ги кара да търсят по-качествени продукти. Те стават и все по-взискателни към месните магазини, защото разбират, че качеството на храната влияе върху здравето им.

Тъй като с избора на нискокачествено месо се увеличава броят на хроничните заболявания, а потребителят все повече търси начин да се предпази от тези болести, той предпочита да даде повече пари, за да е сигурен, че се храни с храна, която не му вреди. Влизайки в магазин за месо в София, хората се насочват предимно към дълготрайни и суровосушени деликатеси.

Защо в един магазин за месо в София суровото месо е по-скъпо от колбасите в супермаркетите?

Големите вериги магазини оказват силен натиск върху по-малките месарници да предлагат по-евтини стоки. За да могат реално да го осъществят, те занижават стандартите за качество, ето защо в един магазин за месо в София ще намерите сурово месо на цена от 7 до 11 лв за килограм, докато в голяма верига ще откриете колбаси, които са на ниската цена от 2 лв на килограм. Сами разбирате, че това, което съдържа такъв евтин колбас, не е само месо.

Идва време, когато отивайки на магазина, трябва да осъзнаем какво всъщност ядем. Няма как да закупим шпек за 6 лв, докато цената на килограм месо е 10 лв. Просто това, което ядем, не е шпеков салам.

Колко пари давате за килограм кренвирши? Ако се сметнат всички подправки и разходи по обработката на месото, и ако кренвиршите са направени от прясно, незамразено месо, те би трябвало да струват 19 лв килограма. Въпреки че потребителят не може веднага да се пренастрои да плаща четворно по-голяма цена за качество, с времето ще свикне да отделя такива пари, ако държи да се храни с действително качествени продукти.