Предимства на Алое Вера в матрака

Сигурно си чувал за растението Алое Вера и за лечебните му свойства като напитка или успокояващ лосион, използван, например, при изгаряния или рани.

А знаеш ли, че това е само началото на дългия списък на свойствата на растението Алое Вера? Знаеш ли, че Алое Вера има способността да подобрява съня и нощите в компанията на тази съставка са много по-спокойни и зареждащи ни с енергия? Ето няколко интересни факта за него, които може би не знаеш.

Алое Вера в древността

Твърди се, че Клеопатра е използвала Алое Вера, за да поддържа кожата си гладка, свежа и красива. Билката овлажнява и успокоява кожата от раздразненията, като я хидратира. Затова още един от първите фармацевти – великият Диоскорид, я е използвал за лечение на рани и кожни раздразнения още 2200 г. пр. н.е. Той е и първият, който е открил взаимовръзката между Алое Вера и добрия сън, така че дължим влагането на съставката в продуктите за сън като матраци и възглавници основно на него.

В по-модерни времена, Алое Вера е преоткрито през 1930 година, когато лекарите са били силно впечатлени от свойството му да облекчава и лекува дори най-тежките форми на слънчеви изгаряния. От тогава насам растението е неизменна част от лосионите срещу слънчеви изгаряния.

Алое Вера за съня

Съвременните технологии са доказали, че растението съдържа над 200 полезни компонента, които благоприятстват съня и имат успокояващо действие. Освен това, Алое Вера облекчава някои здравословни проблеми, които водят до безсъние, като главоболие, грип, запек, хемороиди, раздразнено черво, болки в ушите и други. Билката има изключителни антибактериални и хипоалергични свойства, предотвратява развитието на гъбички, микроби и акари. Затова завивките, възглавниците и матраците от Алое Вера са незаменими за хора с алергии, като облекчават значително симптомите им и допринасят за спокойна нощ.

Алое Вера в матраците

Матраците с Алое Вера имат антибактериални свойства, антивирусен ефект и допринасят за допълнително релаксиращо въздействие. Импрегнираното покритие на матрака с Алое Вера е нежно към кожата и подсилва усещането за мекота. Особено ще го оцениш, ако предпочиташ да спиш с по-малко дрехи или с никакви, защото ще усетиш още по-добре успокояващото и освежаващо въздействие на Алое Вера.